fbpx
 

Ekspertiza

Dermatološka kozmetika i akupunktura

Akupunktura

U našoj Poliklinici primjenjujemo akupunkturu u slijedećim tretmanima: smanjenje tjelesne težine, odvikavanje od pušenja, liječenje alergija i migrena, uklanjanje boli, liječenje neuroza…

 

Problem debljine jedan je od najčešćih s kojima se susrećemo, te smo izuzetno ponosni na naš pristup, koji se ne zasniva samo na estetskim korekcijama, već na sveobuhvatnom rješenju problema.

 

Proces mršavljenja započinje niskokaloričnom dijetom i potpomognut je tretmanima akupunkture. Naše dijete sastavljene su prema godišnjim dobima i sadrže sezonski dostupne namirnice. Ukoliko postoji potreba ili želja, u mogućnosti smo ponuditi Vam potpuno individualiziranu dijetu, prilagođenu u potpunosti Vašim potrebama, željama i mogućnostima.

 

Kao pomoć mršavljenju, nudimo Vam mogućnost aparativnog praćenja mršavljenja najnovijim medicinskim aparatima za otklanjanje celulita i vraćanje tijela u estetski zamišljenu formu. Osim toga, moguće je smanjiti pa i potpuno ukloniti bolna stanja raznog podrijetla te estetske nedostatke poput strija, mrlja, ožiljaka…

 

Program mršavljenja prate tjedna besplatna predavanja dr. Cara o problemima i pogreškama za vrijeme tretmana mršavljenja.

 

Akupunktura je drevna kineska metoda liječenja s pomoću iglica koje se ubadaju u određene točke na koži. Počeci ove metode datiraju 2800 godina prije Krista, a 1979.g. Svjetska zdravstvena organizacija priznala je akupunkturu kao metodu liječenja.

 

Dr. Goran Car među prvima je u Hrvatskoj uveo akupunkturu kao metodu liječenja u internističkoj medicini, te kontinuirano radi na usavršavanju u tom području. Pravilnim stimuliranjem akupunkturnih točaka unapređuju se tjelesne funkcije i pozitivno djeluje na živčani, endokrini, imunološki, kardiovaskularni i probavni sustav. Tretman akupunkture je minimalno bolan. Iglice se postavljaju na dubinu od 0,5 do 5 cm, toliko su tanke da je njihov ubod slabiji i od uboda komarca, a djeluju od 5 do 30 minuta.

Dermatološka kozmetika

Koža je najveći i najvidljiviji organ našeg tijela teima cijeli niz značajnih funkcija, služi kao zaštita od mikroorganizama, regulira tjelesnu temperaturu, senzorni je organ, ima aktivnu ulogu u imunološkom sustavu i štiti od bolesti.

 

Boravak na suncu, pušenje, stres, nedostatak sna, nepravilna prehrana, bolesti tijekom života ostavljaju na koži tragove u vidu pigmentiranih mrlja, bora, gubitka napetosti i elastičnosti kože. Pravilnom njegom i odgovarajućim dermatološkim tretmanima pomažemo vam poboljšati ne samo izgled kože već i njene fiziološke funkcije.

 

Uz medicinske aparate za vakumsku kavitaciju, radiofrekventni aparat za ljepotu i zdravlje (IRF), dijamantnu mikrodermoabraziju, limfnu drenažu, električnu stimulaciju i IPL-tehnologiju kombinira se ručna medicinska masaža, anticelulitna masaža i refleksoterapija kao i klasični kozmetički tretmani čišćenja i osvježavanja lica i tijela. Kavitacija i vakumska kavitacija služe za razbijanje masnih stanica u tkivu koje se izlučuju putem jetre i limfe. Kako bi cirkulacija bila što bolja, uključuje se radiofrekvencija za sprečavanje razvoja novog celulita.

 

Elektrostimulacijom podižemo prokrvljenost tkiva, drenažu venske krvi i limfe te mišićni tonus, a IPL tehnologija omogućava uspješnu borbu s površinskim kapilarama, pigmentacijskim mrljama, strijama i dlakama. Dijamantna mikrodermoabrazija nježno skida gornji stari sloj epiderme te oslobađa novi mlađi, što dovodi do općeg poboljšanja izgleda lica i tijela.

 

Kozmetički tretmani rade se s profesionalnom kozmetikom Afrodita koja pridonosi još bržem poboljšanju izgleda i pomlađivanju kože.

Sistematski pregledi

Preventivna medicina predstavlja važan segment djelatnosti naše poliklinike. Vodeći se starom izrekom ”Bolje spriječiti, nego liječiti” nudimo Vam čitav niz različitih konfiguracija sistematskih pregleda.

 

Pri sastavljanju pregleda nudimo individualni pristup prema potrebama, željama, mogućnostima , dobnoj i spolnoj strukturi naših klijenata. Tvrtkama nudimo dodatne pogodnosti, ovisno o broju zaposlenika koji pristupe sistematskom pregledu.

 

Klijenti koji imaju policu zdravstvenog osiguranja kod neke od naših partnerskih osiguravateljskih kuća, mogu kod njih direktno zatražiti pregled u našoj poliklinici, čime stječu pravo na dodatne pogodnosti i popuste, za sebe i članove svoje uže obitelji.